Naše projekty

Besedy & přednášky & panelové diskuze

Ze všeho nejraději vytváříme platformu ke střetávání různorodých názorů. Zaměřujeme se na témata, která nás jako budoucí učitele pálí, proto jsme uspořádali například panelové diskuze Absolvent jako polotovar aneb O (ne)připravenosti k učitelskému povolání či Student jako žák, či kolega?

Nebojíme se zvát osobnosti, které ČR ještě nikdy nenavštívily. Naší filosofií je, že jeden email ještě nikoho nezabil. Výsledkem toho byly dvě přednášky, s Ernst-Dieterem Hehlem (DE, Mainz Uni) a Michaelem Sandelem (USA, Harvard Uni), díky kterému jsme zaplnili největší posluchárnu Univerzity Karlovy.

Promítání & autorská čtení

Milujeme film!
Prošli jsme si řadou filmových večerů se zajímavými hosty, pouštěly se tematické dokumenty, staré české klasiky i severská dramata.
Velmi si vážíme spolupráce s dr. Petrem Kourou, díky kterému na naší fakultě vzniklo už mnoho promítání, ať už se jednalo o komentovanou sérii Českého století, Zapomenuté filmové poklady nebo promítání filmu Ztraceni v Mnichově a Učitelka s autory filmu.

Milujeme knihu!
Nejsme vybíraví v žánrech, pořádali jsme autorská čtení filosofická, sociologická, přednášely se eseje, četly se básně, odkrývaly se historické události. A samozřejmě se oslavovala i tvorba nás studentů!

Oživujeme chodby fakulty!

Pravidelně pořádáme snídaně, kde si všichni studenti mohou společně zlepšit útrpná rána. Učebnu jednou za týden proměníme na cvičebnu jógy, párkrát za čas uspořádáme party nebo pub kvíz, ale taky už díky nám roznášel po chodbách Darth Vader sušenky, zrodil se žlutý koš na problémy jménem Bedřich, na fakultu zaletěl tajný Ježíšek a o zkouškovém se sloupy oblepily antistresovou bublinkovou fólií.

Workshopy

Chceme si rozšiřovat naše obzory a nabídnout studentům PedF možnost, jak se sebevzdělávat. Workshopy, které pomůžou studentům se studiem, prohloubí jim znalosti v jejich oborech nebo jim ukáží směr, jak se seberozvíjet.

Naším největší spolupartnerem je projekt Člověka v tísni – Jeden svět na školách, se kterým spolupracujeme od roku 2014.

Osvětové akce pro studenty

Naše osvětové akce:
Charitativní běh pro nadaci APLA
Charitativní bazary pro nadaci LYMFOM HELP
Světový den boje proti AIDS
Workshop #prsakoule s organizací Loono

Máte dotaz?

Studentský spolek Agora z.s.

info@spolekagora.cz
Adresa: Myslíkova 208/7, Praha 1 – Nové Město 110 00